Kan iedereen lid worden?

Iedereen die aan de RUG, de Hanzehogeschool of aan een andere gelijkwaardige opleidingsinstelling staat ingeschreven kan lid worden van de GSV. Een vereiste voor het lidmaatschap is echter wel dat je het novitiaat hebt doorlopen, waarover hieronder meer.
age_486236

Ik ben nog geen 18, maakt dat uit?

Iedereen die ingeschreven staat bij de RUG, Hanzehogeschool of een andere gelijkwaardige instantie kan lid worden, dus ook als je onder de 18 bent. Wel wordt ook bij de GSV de regel 'Geen 18, geen alcohol', gehandhaafd.

Hoe ziet mijn eerste jaar bij de GSV eruit?

In het eerste jaar van je studententijd komt er een boel op je af. Nieuwe stad, (vaak) op kamers, nieuwe mensen. En dit alles met alle vrijheden en verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Daarom staat bij de GSV kennismaking centraal in je eerste jaar. In die regel doen eerstejaars bij ons geen commissies, zodat ze niet alleen alle tijd hebben voor studie, maar ook de tijd hebben voor het bezoeken van activiteiten. Dit is een erg goed middel om je op je gemak tijd voelen en om de mensen van je jaarverband en de rest van de vereniging beter te leren kennen. Bezoek je lekker de activiteiten en ga je mee op de weekenden, dan zul je je snel op je gemak voelen bij de GSV en zal de GSV ook echt je tweede thuis worden.
age_486236

De naam 'Gereformeerd' schrikt mij af; is de GSV dan wel iets voor mij?

Ja natuurlijk! De naam Gereformeerde Studentenvereniging schrikt veel mensen af. Onterecht vinden wij. We zijn een gereformeerde studentenvereniging, wat refereert aan onze oorsprong. Onze vereniging stamt af van de oude gereformeerde studentenvereniging, Hendrik de Cock. Daarnaast hebben we als vereniging ook contact met de GKV en de studentenpastor om ons te ondersteunen bij christelijke zaken. De verdere gereformeerde identiteit van onze vereniging zie je terug in de manier dat we graag discussiëren over het geloof. Dit doen we door de bijbel te betrekken en kritisch te kijken naar onze eigen opvattingen. Een groot deel van onze leden komt uit de gereformeerde kerk, maar ook een heel aantal leden komt uit andere kerken. Dit zorgt voor diversiteit tijdens discussies. Daarnaast zijn onze gereformeerde leden ook studenten die vanuit de gereformeerde traditie op zoek zijn naar hoe ze hun geloof willen invullen. Dit maakt dat onze BK-avonden gevuld zijn met diverse standpunten en lastige discussies die niet per se typisch gereformeerd te noemen zijn. Als je hier vragen over hebt of benieuwd bent naar onze BK-avonden, kom dan vooral een keertje meelopen bij een BK! Mail hiervoor naar prescie@gmail.com.

Zijn er veel verplichtingen?

Op dinsdagavond hebben wij standaard onze bijbelkringavonden, hiervan wordt verwacht dat je daarbij bent. Verder is elke donderdagavond de sociëteit geopend. Niet verplicht, wel een leuke gelegenheid om iedereen weer even te zien en op de hoogte te blijven van wat er gebeurt. Voor de rest geldt er wat de beschrijving van het eerste jaar ook al genoemd wordt: hoe meer tijd je investeert, hoe meer contacten bij de vereniging en hoe meer plezier je hieraan zult beleven.

Is een vereniging makkelijk te combineren met mijn studie?

Ja, je kan net zoveel tijd in de GSV stoppen als dat je wilt. Hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt!

Wat onderscheidt de GSV van andere christelijke verenigingen?

De GSV is de beste combinatie tussen de christelijke basis en alles wat het studentenleven te bieden heeft. Daar waar andere christelijke verenigingen de punten gezelligheid en studentikoziteit reduceren tot de wekelijkse borrel is onze vereniging ermee doorvlochten. Niet alleen bijbel en bier, maar ook tradities, mores en een novitiaat dat je uitdaagt jezelf echt voor 100% ergens voor in te zetten. Daarnaast heeft de GSV een unieke structuur die ervoor zorgt dat wij een zeer hechte vereniging zijn. Wat dat laatste inhoudt valt het beste te merken tijdens een van onze open sociëteitsavonden. Kom dus vooral eens kijken en ervaar zelf wat ons anders maakt!
age_486236

Hoe duur is lidmaatschap bij de GSV?

De contributie, of Hoofdelijke Omslag zoals wij het noemen, bedraagt €150,- per jaar. Dit is inclusief de bijdrage van €40,- per jaar voor de sociëteit. De hoofdelijke omslag is gelijk voor iedereen, dus als jongerejaars hoef je niet meer te betalen dan iemand die al langer lid is. Voor sommige grote activiteiten, weekenden weg of andere specifieke activiteiten betaal je wel extra.
GSV Logo Wit icon

Wat is het novitiaat?

Het novitiaat is een intensieve kennismaking met de GSV van anderhalve week lang. Hierbij ga je eerst een week op kamp waar je kennis kunt maken met de structuur en activiteiten van de GSV. Ook leer je je eigen jaarverband goed kennen. In de halve week daarna maak je kennis met de GSV-leden zelf door allerlei bruisende activiteiten in de stad Groningen. Het novitiaat van de GSV heeft een ontgroenend karakter. Dit jaar (2024) is het novitiaat van maandag 19 augustus tot en met woensdag 28 augustus.

Ik heb me aangemeld maar geen bevestiging ontvangen, wat nu?

Het is mogelijk dat er iets mis is gegaan tijdens het aanmelden. Heb je geen ontvangstbevestiging per mail gekregen nadat je je hebt aangemeld? Neem dan contact op met de PR-commissie via prescie@gmail.com.

Meer vragen?

Neem dan contact op met de PRescie via: prescie@gsvgroningen.nl