Om lid te worden van de GSV zul je het novitiaat moeten doorlopen. Het novitiaat is een intensieve kennismakingsperiode met een ontgroenend karakter waarbij je jouw jaarverband en de GSV leert kennen. Gedurende de eerste week ga je een week weg en maak je kennis met je eigen jaarverband en de structuur van de GSV. In de halve week daarna leer je de leden van de GSV zelf kennen door middel van activiteiten in de stad Groningen. We kiezen ervoor om een novitiaat te organiseren, omdat dit je in korte tijd vertrouwd maakt met onze vereniging en je eigen jaarverband. Op deze manier kun je snel je plek binnen onze vereniging innemen. 

Hoewel ontgroeningen de laatste jaren negatieve aandacht hebben gekregen in het nieuws, is ons novitiaat niet te vergelijken met wat je in de media leest. Zo zijn er binnen de GSV regels opgesteld over de manier waarop de novitaatscommissie en de leden met de toekomstige leden omgaan en wordt er elk jaar een moment ingepland om uitgebreid op het novitiaat te evalueren.
Verder zal er tijdens het novitiaat voortdurend gekeken worden hoe het met ieder toekomstig lid gaat en zal er te allen tijde een vertrouwenspersoon voor je aanwezig zijn. 

Dit jaar duurt het novitiaat van 19 t/m 28 augustus. Hierbij is het van belang dat je de gehele tien dagen doorloopt. Voor uitzonderlijke gevallen kan een uitzondering gemaakt worden. Neem hiervoor contact op met de Novcie (novciegsv@gmail.com).

Voor verdere vragen over het novitiaat kun je een mailtje doen naar senaat@gsvgroningen.nl

00

days