De GSV bestaat uit vier pijlers: christelijk, studentikoos, intellectueel en sociaal. Alle activiteiten die zij organiseert hebben betrekking op één of meerdere van deze pijlers. Hier kun je de uitleg vinden over wat deze pijlers nou precies inhouden:

De GSV bestaat uit vier pijlers: christelijk, studentikoos, intellectueel en sociaal. Alle activiteiten die zij organiseert hebben betrekking op één of meerdere van deze pijlers. Hier kun je de uitleg vinden over wat deze pijlers nou precies inhouden:

christelijk zwartwit kleinchristelijk tekst rood
studentikoos zwartwit kleinstudentikoos tekst rood
intellectueel zwartwit kleinintellectueel tekst rood
sociaal zwartwit kleinsociaal tekst rood
 
 
Dies GSV 11-21-128 (1)
Christelijk

De belangrijkste pijler van de GSV is de christelijke. De kernactiviteit van deze pijler is de Bijbelkringavond op dinsdag. De onderwerpen die behandelt worden lopen erg uiteen. Denk hierbij aan een studie over een bepaald Bijbelboek, een actueel onderwerp of af en toe een verenigingsbreed thema. Daarnaast worden er elk jaar veel andere christelijke activiteiten georganiseerd. Eén keer per jaar wordt er een verenigingsbreed bezinningsweekend georganiseerd. Dit weekend is gevuld met lezingen, discussies en zingen, maar ook de nodige borrels, spelletjes en late avondjes. Daarnaast komt de GSV bijeen op feestdagen zoals Kerst en Pasen en worden er door het jaar heen activiteiten zoals sing-ins en thema-avonden georganiseerd. Bij de GSV is er altijd de ruimte voor open en persoonlijke gesprekken en vragen over het geloof.
 
 
20231124-PIC091511
Studentikoos

Studentikoziteit is een groot onderdeel van een studentenvereniging. De GSV kent dan ook tientallen jaren aan tradities, gewoontes en mores die deze studentikoziteit weerspiegelen. Deze studentikoziteit is te zien in verschillende activiteiten, zoals het novitiaat, Huishoudelijke Vergaderingen en de Dies Natalis. De GSV kent verschillende hoogwaardigheidsbekleders, liederen en gewoontes die deze studentikoziteit uitstralen en voort doet leven. Omdat we deze studentikoziteit belangrijk vinden is er ook het College van Mores en Advies, die verantwoordelijk is voor het doen van ludieke uitspraken op het gebied van mores en tradities en voorlichting geeft over de studentikoze leefregels die de GSV heeft. Zo blijft de GSV een studentikoze christelijke studentenvereniging in Groningen.
 
 
 
Lustrum_GSV-375 (1) (1)
Intellectueel

De GSV is naast christelijk en sociaal ook een vereniging waar plek is om kritisch na te denken en te discussiëren over wetenschap en geloof. Er is veel ruimte voor verdiepende activiteiten en er zijn altijd mensen warm te maken voor een goede discussie. In het kader hiervan worden er bijvoorbeeld lezingen georganiseerd over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast worden er een aantal keer per jaar avonden georganiseerd waarop leden andere GSV'ers wat bijbrengen over welk onderwerp dan ook maar op hun hart ligt. Maar niet alleen deze activiteiten weerspiegelen het intellectuele karakter van de vereniging. De GSV is namelijk ook een vereniging die elkaar motiveert om te studeren, die afspreekt voor koffie- en lunchpauzes tijdens tentamenweken en die veel uurtjes samen doorbrengt op de campus.
 
 
IMG_0559
Sociaal

Alle activiteiten van de GSV zijn natuurlijk sociale activiteiten, waar je elkaar ontmoet en vrienden kan maken. Binnen de GSV zul je altijd mensen om je heen hebben. Naast de donderdagavonden waarop soos geopend is voor een biertje en soms een dansje in de achterzaal, zijn er nog vele andere sociale activiteiten. GSV’ers zoeken elkaar namelijk veel op; niet alleen in de studie of tijdens feestjes, maar ook om bijvoorbeeld samen te eten, te kerken of te sporten. De GSV is een vereniging vol leuke activiteiten zoals weekenden weg, after-BK-borrels, wedstrijden, activiteiten en vriendschappen. De GSV is er voor de tijd van je leven.